Деновиве кокошките на Крсте Јорданоски од Долно Средорече снеле јајце со шеснаесеткрако сонце.

Крсте вели дека втор пат кај него да се случува кокошките да снесат необично јајце, но и дека е неизмерно среќен поради тоа.

OhridNews