Денес на сметките на 542 родители на деца запишани во прво оддделение во рамки на основните училишта во Охрид се исплатени по 3000 денари финансиска поддршка во рамки на проектот „Нашите првачиња“, информираат од Општина Охрид.

Средствата се обезбедени од буџетот на општината, во програмата Н1 – основно образование во вкупен износ од 1.626.000 денари.

OhridNews