Види види. Не брзај со заклучоци и не туку одма хејтај кун државава и исправноста на работата на сегашната власт. Де бре шо и да се десит одма: Уа Влада, долу Влада, иш Зајко. Немојте аман ко не сте информисани. Требит да навлезиш подлабооко во суштината, по студиозно да се напикаш внатре во коренот на нештото, да ми извинат од ЛГБТ, како тие шо навлегвет. Суштински.

Е сега немам информации неможам да јадам трици за Сефад Рамадани, другар му на Агима, за Игор Спасов или за некој други бегалци, ама за Агим Красниќи немат шо да ја напаѓаме државата за несовесно работење. Те молам.

Според изворите блиски до Биљана, имат две можни сценарија. Или е пратен негде амбасадор зш тој немат бугарски пасош и не се спорен за то место или пак е ојден кај Макрон и баба му да напрајт финта овај пред избори да дајт зелено светло за добивање на преговори за предпреговори на предпреговорите кој ќе се одржат како предпреговори за преговори за предпристапност, на пристапноста на НСРСМ во ЕУ.

Друга работа во прилог. Знам дека чоекот в затвор се држеше строго под конец сиве години. Му беа исклучени сите HBO канали, а од спортските ја имаше само Арена 1. Тој бараше фротирски пиџами, а управата на затворот му даде само долна. Наместо кадифени бришачи му беа даени обични салфетки така да…. е сега можда се напрај една грешка. Години чоекот бараше модерен шампон, а овие му даваа “Косили“. Јебига сега колку е точно незнам една недела пред да киднит му дале “Wash & Go“ и чоекот се изми и …то е . GO.

Ми текна….кај шо спомнав горе ЛГБТ. Значи од дното на душата сакам да им се извинам за неколку работи. В земја влегов од срам. Прво шо не успаев да им одам на слава. А шо да прам ко немав соодветна облека и некој други пропратни средства и акцесоари за да се напрам соодветен и безбеден да појдам.

Им се извинвам шо сум тиквар и шо со се навредив дека скарадно ми ја исмеаја верата и христијанството воопшто. Од ко преспав сфатив дека згрешив шо пцуев за то дека еден посран ДиЏеј го прогласија за Светец. Се извинвам шо покрај 30 годишната тортура од страна на политичарите, кој се можда поголеми терористи од Агима, сега неможам со сета среќа и радост да прифатам од ваша страна и духовен тероризам.

Од име на сите христијани праќам извинување до ЛГБТ шо го сквернавет Бога кој ни остана како единствена шанса и вера во опстанувањето. Е сега имам една молба. Ќе ве замолам до година истава “Куќна слава“ некако да ја напрајте со Мухамед наместо Исус ме интересират како ќе поминат вашите газиња. И да. И едно прашање. Кажвите дека све шо прајте прајте дека сте малцинство и дека сте угнетени. Извините шо ќе прашам не ми е јасно. Угнетени или гнетени? А шо се однесвит до малцинство не замервам. Овај народ е научен да му го гнетит секое малцинство. Сам си го дозволвит то.

ЏИМИ

*Ставовите објавени во рубриката Писма-Колумни се гледиште на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите