Да беееее дааа….све си е предвидено. Ам како. Во склоп на финансиите за новиот клинички центар клаени се финансии новиот клинички да си имат подружници со доктори пластичари во секоја текстилна работилница. Како ам. Е шо будала си ти. Мислиш така ќе ги остајме шивачките да ги дупат газдите. Ар ој мафнисе.

Така да ко ќе ги примет рабитничките прво ќе си дает изјава дека се обврзват да немет појќе во животот менструација. Зш мислам дека тој пола сат дур менвет влошки и тампони ја дупат работата шо се жалет газдите и им одземет од скромната заработувачка.

Е после настапвет докторите. На секоја работничка ќе им имплантирет по две раце назад прикачени на двете газни фелки таман во висина на карлицата. Е со тие две газни раци на та шо е позади нејзе на машината ќе и го местит платното за та задната да мојт несметано да штанцат. А пак ова со газниве раце си работит нормално зш пред нејзе ќе си имат друга со газни раце и така натаму да си е све то ланчано.

И немат батка на столчина да седат појќе пред машина. Јок. Шоља брате. Шоља. Ќе им монтирет патенти на газот, едниот дел, а другиот на шољата. Седвит работничка, ќе ги поткренит газните раце и под мишката од газните раце чкрап патентот, данк катинарот и ела мрдни да те видам. Мочање какање ова она. Абре кој век сме. Едно едно стани. Е ко ќе поминат 8-9-10 сати ко ќе сакат газдата со кључот дранк откључвит и па па дома.

Ар умре времето празен ход ко се имаше во производтвото. Како? Е знам дека 8 е нормално ама велам 9-10 во зависност од то дал газдата сакат да имат 2 џипа или 3. Сакат да ојт 3 или 4 пати на одмор, сакат Палма де Мајорка или на Бали. Ар седи мирен. Све си е предвидено тука.

Само едно морат да пазиме. Никако овие пајаци слободно да си одат дома. Карантин. Не дај Боже да и текнит на некоја да станит пилитичар….тууууууу….мама ќе ни плачит. Ќе грабат ќе грабат со четири раце…каков ти октопод од Бранко. Ни СЈО ни ОЈО ни МОЈО не не спасвит. Четири раце четири мишки та под мишки….Само внимателно. Зато од на работа данк во трамвајот со гуми и правец карантин.

Е вака ќе влезиме во ЕУ. Како ам. Е ваква да му пуштевме на Емануел Макрон дал ќе речеше НЕ? А? Или пак мојме жена му да му ја напрајме со газни раци та да мојт и да го галит и чорапи да му плетит. Ко секоја баба.

Тук шо прајме со Катица пуста та. Нерви и искинаа овие комисииве. Уште никако да седнат да одлучат за апанажата нејзина. Прво молба прати адвокатката нејзина Ирена Фрчкоска и ќорак. Ја измачија и Ката ете и та напиша сама. Безобразни. Малку главоболки имат та кутра та молби да пишит?

Лесно му е на Илија Димоски како председател на комисија за избори и именување зш имат каква таква фунцкија. Ама бар тој знајт како е да си без пари. Тој години беше коректен функционер и на власт беше и скинат од работа за бадијала. А не полн со пари ко тесктилнини работнички.

Дајте бре луѓе седнете. Нека и олеснит на жената. Е шо сега….сами си го барате? Сакате Боки, сакате Орце да напишит молба? Ама не барајте си беља тие не пишат молби туку наредби и ќе си ја пикните опашката в гас и не само апанажа туку ќе дајте и кола и шофер и обезбедување и палата за Ката. Не туку играјте си.

И побргу праќајте авион по Колета. Донесете го и него и дајте му апанажа. Зш како е тргнато сам ќе дојт и сам ќе си дајт. Аха.

ЏИМИ

*Ставовите изнесени во рубриката Писма-Колумни се ставови на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите