Како да не. Абре каков Перо тапанарот. Викај го бацета Агушев со си цел рагби тим да дувет ваму да паднет од дување. Имат да се веселиме да се равцепиме од радост. Среде плоштад града Охрида ја заштитен ја не од Унеско. Незнам. Знам од нас не само шо не е заштитен туку запустен е ко некое трло на пијан овчар. Мада до толку градов да го посериш требит да е полна со куп овчари пијани. Не еден.

Значи на плоштад со играорци, дa…јави се по сите амбасади да дојдат претставници, а најубо ако мојт да дојдат лично амбасадорите. И све да се напрајт со целосна програма. Абре то играорци да имат, та стриптиз на македонски плесачици во традиоционална македонска носија….абре све.

Како….незнај зш? Абе сејте не информирани па после Латас ви е крив. Дал го слушна ти мајсторон за образование Арбер Адеми каква прес конференција оддржа и каква вест ни кажа за матурата ова година. А? Како? Реков мајсторон? Грешка. Мислев министерон. Значи дали ја слушна веста на мајсторот? Абееее алооооо…..на матурата годинава се извајле подобри оценки од лани алооооо. Подобри за цела 0.05 оценка. Од смрдените 3,42 алооооооо до скоро недостижните 3,47. А?А?А?

Абе како го кажа то мајстор Арбер со колку радост абре ко да му излегвеа од него панфлети, конфети, ракети море шо и да беа се гледаше флека темна на газон. За него незнам. Јас лично се потпосрав. Жими него. И сега ај не слави за нешто шо сме напреднале тро појќе и од желка ко ќе ојт на вода. A полжавон мојт за пачајца да ни се фатит.

И сега како да не славиме со сите салтанаци. И истава прослава мојме да ја прошириме. Да бе. Да го поканиме Латас во Охрид, да го прогласиме за почесен граѓанин на Охрид. Зш да не. Да го прославиме неговото извинување од газерот на срцето и душата. И то пази..ќе клајме еден голем банер на сред плоштад , на него слика од докторов кај шо држит телефон и со големи букви: “ АЛООО НАЧАЛНИЧЕЕЕЕ. ДААААААААНГГГГГ….ХА ХА ХА ХА“…А? Можда уште 3-4 ХА, а до последното ХА фацана од Зајко?А?

Дури ќе дам предлог да го именуваме за специјален пратеник за во Унгарија. Е како зш? Пa само тој мојт да го најт Груета и да го замолит да не не’ дупит олку јавно, па не е фер од него. Не бре за пустошењето на држава. Не ја посра само тој, мада факт е дека напрај голем куп и му го остај на македонскиов народ.

Туку да престанит на ФБ бре со она емотикине бре, само постират наслови против него и аквит те смајли те лајкој….знајме дека ни го натера како клинец в греда ама нека не не дупит толку јавно. Не така? Нек се воздржит малку или нека не онадит поромантично малку. Зш замисли колку е глупо да те онадит некој, а да не те остајт да го бацвиш. А? Се осеќаш некако запоставено ко отфрлено ко искористено. А? Ко распаран….Абре сите се искурназија не те оставет да ги бацвиш. До душа рака на срце остават Госпдонон на квадрат, Стефче ама само на рака. Толку толку. Кој ти дават појќе.

Тук види шо ме мачит мене. Арбер ко ќе ги менит то пантолите од потпосервењето ќе морат да се фатит за работа. З`ш оние анштајнине од Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД) и УНИЦЕФ ни кажаа на нас копуциве дека нашите деца на возраст од 15 години се потупи од меѓународниот и регионалниот просек и не покажвел знаци на подобрување. И ова морат да се сфатит сериозно од страна на нас, на копуциве кој потеквиме од слепотот црево на Балкан.

Е сега тие велет дека овај посран резултат е ради намалвење на часојте пред све во основните школи. Ајде маже, ајде шок Арбер мавај сега. Морат ова да го напрајме зш ЕУ ни викат така. Ко шо ни рече да пејме на Евровизија да сме “Прауд“ шо сме ауспуси, ко шо ни рече да организираме парада на дебели црева…..абе како викет тие ние ќе прајме. Ама аман те бре европејци дај тро пари за вазелин го потрошивме нашиов. Арбере брате мавај сега воведви појќе часој и предмети. Шо се 8 часа за дете од 3-то одделение..

Акни му сега нови предмети кој се круцајални за влез во ЕУ како : “Нега на чмар после влез во ЕУ“, “ Кибернетика за второ“, “Епидурална анестезија“, “Медицинско инженерерство“, “Историја со….јас пак Историја….кајмаме ние Историја жити леб.

ЏИМИ

*Ставовите изнесени во рубриката Писма-Колумни се ставови на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите