Де бре аман и ти. Аман веќе. Те чекам 100 сати. Застанат овде ко работничка од најстариот занает и а шушна нешто тук ќе се намованам дан ми пријдиш ебате беља. Па ти реков уште на телефон имам една мака идај брзо да се истушам во тебе а ти….е де знам де знам ми кажа дека ќе се праудираш. Знам дека беше на парадата. Абре само ова да прашам. Вистина е дека после парадата се случил инцидент? Ам дека ги снемало скоро сите пендраци на полицајците. Дан ги укравте вие море шупел еден. Ааааа….знаев дека се шпекулации. Е така де те разбирам…шо ќе ви се. Знам знам дека имаш розев дилдо. Да де и дечко.

Тук кај шо го спомнав ова пaрадава кажи како си поминавте, како беше, шо напрајвте, колку вазелин потрошивте? Ко шо те гледам како дојде како нормално седна тебе ти имат останато цел вазелин, а чоек вака да те гледат ич не си грд. А? Ар нe те зезам ебате то асупухот, јас гледам на све то прозападњачки и те прифаќам онаков каков шо си. Абре како ми нареди ЕУ така прам уживај си. Сега не дека сум прауд за тебе и за сите ама другар ми се цел живот. На крај краева не го носиш мојов гас. Си имаш твој. Тебе мојт да те пржит.

Тук да ти кажам шо ме мачит. Најмногу мразам во животов ко ќе незнам кај терам. А од патики излегвам ко ќе незнам кај терам зш некој друг незнајт кај терат. И мразам промрквење. Абре таман си реков ќе се кастрирам и ќе си одам две години порано пензија….стап. Остана стапот. Се пормркнаа. Менаја. Си реков одам сега в кенеф и шуќур ќе почнам да мочам седнат..слушам…се укинвит…..станав…..седнав….станав….абе кашкајца се напрајв. Исшприцав сегде.

А незнам зш се премислија. Добар потег ќе беше. Јас мислам дека баш тука на народец северњански требит да му се помогнит. Прво и прво тука е најголемата иктиза и побарувачка. Можда државава ќе се осиромашит многу ама пак та е тука и да им помогнит на тие шо му е потребно и иктизателно.

Јас еднуш поминав покрај Пластична хирургуја, за естетско-мочателна промена и си реков дан врвам покрај некое Емигрантско биро, Австралиска амбасада, Америчка ли, покрај западно европска амбасада ли. Знајш колку апликатни имаше? Бо бо бо….џуба џуба. Ко прашвам еден то да ти будет мачни апликанти за промена на репродуктивно-мочателни органи. И баш се реков….еееее како бре не им се најдит некој да не плаќет 15 000 еври на ови луѓе. Ексик реков.

Ам така де. Ам ај да земвиме да вложвиме во некој глуписти како пресадвење бубрези, лечење ви странство и триста тракатанци. Нив не им е до толку иктиза, а и да им е Бог да ги прости, шо да речам. То не е битно. Прво и прво бубрези се два, а патлак е еден. Не така ? Ојде еден бубрег друг ќе работит, а овде а ојде патлакот нек си го тргни пиштолот чоек.

Друга причина. Да му се најдиш на чоек шо имат иктиза за бубрег, можда, нагласвам, можда ќе спасиш некој, ама спасвиш еден. А вака ако помогниш негде за мадлаците знајш колку луѓе мојш да донесиш на свет? Ехееехеееее…и се приклучвиш кон политиката на многу детно семејство. Не така ?

Абе за многу други работи помогвит промена на полот. Чек ова да ти кажам. Ко јавија дека Груја го уапсија гулашарине за екстрадиција одма реков: ништо од ова. Не ми вервеше никој. Дури и се кладев со појќе души. И нормално изгубија.

И то виде како брзо се заврши. Кокица побегуља излезе пред судија и утврдија дека фактички не е тој, а аку пректички е тој. Е како не ти е јасно? Ам тој Грујо шо беше овде и мамата шо ни ја расплака 11 години беше маж над мажите. Имаше мадлаци. Е по итна постапка таму судивката утврди дека станал ичкица. А како мојт да избегат, да остајт фамилија, да остајт членство, да остајт другарите да му ги апсат а тој ги надена на тие работи. Обесето го брат ми, мене ми се вртит. Ам да останеше овде, ко шо се фалеше дека ќе ја спасвит НСРСМ требит да имат дисаѓи, не ошавка, ебате беља.

Џими

*Ставовите изнесени во рубриката Писма-Колумни се ставови на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите