“Делетејаааааа парчетејааааааааааа….“ то маестро…тоооо в уши да ми бучит, да јачит……ах мори мајко мила ах……малечка дај ваму уште една тура, едно бокалче од 3 литри жолта…..3 реков 3, то ушите не се само да висат обетки слушај..мани мајсторе “…плачееее срцеееее од 3 море шо од 3 од 100 страниииии, со крвави преговарачки долги годиниииииии…..“

Оф мори мајко…шо солзи пролеав шо мрсули истртав денојве. Очиве наааа… ко кромид ми се. Бучински. Не бре за мене, не бре за држвава, та не примиле та не. Туку шо луѓе насекира францускион председател. Шо срца скрши, та ги насекира, шо не изјави за плач се дадоја од Туск и од Меркел и американците дека се разочарани, дека се засрамени, дека ……абре колка љубов изразија за НСРСМ наша.

Е море Макрон, е море Емилијана мори, да би Нотрд Дам ти се повторил. Абре како мојше бре така цел свет да го расплачиш за македонијава наша. Ги скина. Ај нас ич на стап шо не нередиш, ама не си од Зимбабве да знајш дека сите појќе од нас ја сакет нашава држава та ќе ги насекираш?

Ах да би …..абре одма саботата почнаа да фрчат лоши вести за западно европскиве педери….како??…а лидери, уф да му се прднам…извини ЛГБТ ми летна….за сиве значи почнаа….ете.

Доналт Туск само шо рече на говорница ….лично чувствувам срам….. во секунда му пукнаа хемороидите, јок се напрај во гашчите. Абре се виде на камера. Цел Стејт Департмент не знаеше кај е и шо прајт на пресот од жал за НСРСМ. Море му го зедоа тупето на на Трапмета море го газеа го пљукаааа…..абе срце ми се кинеше како јачеја од болка за државава наша.

Мада види….и сами се сме криви шо Емилијаница не ни даде. Самииии…..ама не ме слушавте. Не ги напрајвте докрај реформите. Рака на нога напрајвме многу ама не до крај. Море од менвење име па до брусење шахти и искрено то не е малку , ама пак не е доволно.

Кај се реформите во Законот За Чмар каде во член 21 алинеа 3 викат: македонецот е должен на европските лидери да му се напучит секогаш кога на овај ќе му се ….  Е вака. Абре паушал. Паушално да им се дават. А не во незгодно да го клајш да барат. Спремни да сме секогаш. А шо ќе ни фалеше. И онака без некој закон, све појќе имаме доброволно шо се движет со шупаците не готовс….де бре ЛГБТ де…ај извини…така да ова не ќе беше проблем. Повторвам. Све ова не за нас, туку за оние кои Емче каванскана шо ги насекира и неможет да се соземет.

Шо кој онакво нас ни е потребно да влегвиме во ЕУнијата, во та курва, ко таму само курви се една до една. А ние докажавме дека не ни требет курви туку сме научени да битисвиме на земјава само со курвој. И сега? Ништо сега. Две опции. Зајко и Мицко. Зајко морат да продолжит ко досега уште појќе да ги галит криминалците, да не ги казвит, да ги шетат по доктори, нека ги носит дури и во салони за масажа и дури мислам дека круцијален момент ќе е јавно да им се извинит шо се и притвирени. Ам како.

И немој бре Зајко да си активирал метлата шо ја најави. Никако. Подреми уште малку тинтрај јајцата и понатака и на кој требит и на кој не требит, немој некого да си осудил, немој да станиш лош. Не пали. Туку и натаму гали.

Ак не Мицко на сцена стапвит. Ете Мицале, дали доби наредба од Зоне од Унгарија, шо не вервам или нему му текна, шо вервам, ја најави “последната пресметка“ за подобра НСРСМ. Леле леле како спремен лидер на уште поспремна опозиција шо демстрации ќе спремит чоекот. Имат да трештит Свирипичино, Сарамзалино, Бело Водице, па Дабовјани……абре по сите македонски метрополи имат да ечат плоштадите. Ам како.

Само така Мицко. Само така Зоки. Двајцата само така ко досега. И не само вие. И ние како народ ве следиме. И ние само така. Шупакот напред, а нас од позади.

ЏИМИ

*Ставовите изнесени во рубриката Писма-Колумни се ставови на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите