Локалната самоуправа со осуда за вчерашниот инцидент што се случи на седница на советот на општина Охрид, при што советник беше физички нападнат од негов колега.

  • Сметаме дека тоа не доликува на избрани претставници на граѓаните. Советници се гласот на граѓаните, а Советот највисок претставничи орган кој треба и мора да работи во интерес на  граѓаните и решавање на нивните потреби, велат од локалната самоуправа.

Оттаму, сметаат дека ваквото однесување е изолиран инцидент и дека нема да се повтори во  иднина и ги повикуваат советниците да се однесуваат во духот на демократијата и почитување на различните мислења.

OhridNews