Центар за култура „Григор Прличев“

Од 02.12.2023 - 20:00 до 02.12.2023 - 21:35

Македонскиот филм „Лена и Владимир” на кино репертоарот на НУ Центар за култура “Григор Прличев”-Охрид во сабота, 02.12.2023 година, со почеток во 20.00 часот, цена на карта 150 денари.

Судбината спојува двајца бегалци, Владимир, 40-годишен маж кој ја изгубил сета своја љубов и Лена, 16-годишна девојка која никогаш немала љубов. Тие си помагаат еден на друг да ја откријат љубовта кон животот.

Во филмот играат Тони Наумовски, Сара Климоска, Дениз Абдула, Петар Мирчевски, Благоја Чоревски, Петре Арсовски, а истиот е во режија на Игор Алексов.

OhridNews