Македонија доколку го прифати Францускиот предлог нема да почне преговори за членство во Европската унија и народот тоа треба да го знае, рече во изјава за медиумите лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски. Албанија ќе почне преговори, за што немам против, но Македонија нема да почне, тоа на сите треба да ви е јасно, истакна Христијан Мицкоски.

OhridNews