Утре, петок, времето во Охрид ќе биде сончево и ладно, со максимална температура до 17 степени. Во текот на денот ќе дува умерен ветар од северо источна страна со брзина од 9 километри на час. Особено пониски температури ќе има во вечерните часови кога минималната температура ќе биде 5 степени.

За време на викендот ќе продолжи сончевото време, а максималната температура во сабота ќе биде 19, а во недела 22 степена. Минималната ќе се движи помеѓу 8 и 11 степени. Ќе дува умерен ветар од јужна и југо источна страна.

OhridNews