Владејачкото мнозинство е за една изборна единица, ДУИ бара три изборни единици, а ВМРО-ДПМНЕ бара да остане по старо, односно шест изборни единици, брифираат извори за „Макфакс“.

Компромисот, најверојатно, ќе се најде со праг од 3 проценти за влез во парламентот, велат извори за „Макфакс“. Со овој изборен метод се очекува да се елиминира можноста радикалните левици и десници да влезат во Собранието.

OhridNews
Макфакс