Шарената револуција направи долгорочна штета на Република Македонија, за која што последиците уште долги години ќе ги чувствуваме. Имајќи предвид како беше организирана, на начинот на кој што беше спроведена и кои и беа целите на таа револуција. Знам дека таму имаше и луѓе кои што искрено влегоа во целата оваа работа, но беа изманипулирани, а оние кои што ја организираа сметам дека многу добро знаеја што прават, зошто го прават и како го прават, вели Александар Николоски, еден од потпретседателите на ВМРО-ДПМНЕ во вчерашната емисија во Центар на Васко Ефтов.

-Политички партии доаѓаат и си одат од власт, но начинот на која беше спроведена целата таа акција не само околу „шарената револуција“ туку и прислушуваните материјали говореше дека тука не се игра по правила, не се игра според одреден „фер плеј“ кој што постои во политика, туку се играше со удари кои што беа под појас, вели Николоски.

Според Николоски последиците од тоа допрва ќе се гледаат. 

OhridNews