Апаратите на сеизмолошкиот центар при Природно математичкиот факултет во Скопје, синоќа регистрирале повеќе земјотреси со послаб интензитет во охридскиот регион, во подрачјето на Дебрца

Епицентарот на земјотресите бил на десеттина километри североисточно од Охрид на Плакенска планина.

Најсилните биле регистритани десет минути и една минута пред еден часот со интензитет од 3.2 степени според Европската макросеизмичка скала.

OhridNews