Согласно одлуката на Регулаторната комисија за енергетика, од ноќеска на полноќ, малопродажните цени на нафтените деривати се зголемуваат во просек за 3,21 отсто.

Цените на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 се зголемуваат за 3, односно 2,5 денари. Литар „95“ ќе чини 71,5 денари, а еден литар „98“ ќе чини 73 денари.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото се зголемува за 1,5 денар и еден литар дизел од вечерва ќе чини 62,5 денари.

OhridNews