Во основното училиште „Григор Прличев“ се одржа манифестацијата Денот на мајката. Со своја програма настапија ученисите од сите училишта од Охрид и градинките.

Од страна на ЖЦ „Бисера“ на наградените ученици на конкурсот на тема „Мајка“ им беа доделени пригодни награди и благодарници.

OhridNews