Според статистичкитеподатоци на МВР, во изминатото деноноќие,на подрачјето на СВР Охрид, полицискитеслужбеници констатирале 144 прекршоциза неносење лична заштита на лицето (Охрид-96,Струга-23 Кичево-25).

На прекршителите им се издадени налози за сторен прекршок по член став 1 од Уредбата со законска сила заносење лична заштита на лицето заради спречувањена ширење на заразната болест Ковид 19, во денарска противвредност од 20 евра. Доколку казната се плати во рок од 8 дена таа изнесува 10 евра, односно 610 денари.

OhridNews