Охрид

2018-12-07 08:00 - 2018-12-06 22:00

Со бројни настани ќе се одбележи Денот на патронот на градот Св. Климент Охридски:

07.12.2018 г. (петок)

• Промоција на книгата „Дојди во Охрид”- антологија на песни за Охрид
(приредувачи: проф.д-р Димитар Пандев и Славе Ѓорѓо Димоски)

12.00 ч.
Општина Охрид (голема сала)

• Изложба на фотографии : „По трагите на светите Кирил и Методиј”
(коорганизација на општина Охрид, Амбасада на Република Словачка во Република Македонија и Словачката национална библиотека)

18.00 ч.
Куќа на Уранија – МАНУ
• СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 8-ми Декември – ДЕНОТ НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ – ПАТРОН НА ОХРИД
20.00 ч.
хотел Инекс Горица (дијамантска сала)