Охрид

2018-12-08 08:00 - 2018-12-08 22:00

Со бројни настани ќе се одбележи Денот на патронот на градот Св. Климент Охридски:

08.12.2018 г. (сабота)

• Поклонение пред моштите на Свети Климент Охридски

10.00 ч.
Манастир „Свети Климент и Пантелејмон” – Плаошник

• Полагање свежо цвеќе на споменикот на Свети Климент Охридски

10.30 ч.
ОУ „Св.Климент Охридски“ (училиштен двор)

• Полагање свежо цвеќе пред споменикот на Свети Климент Охридски

11.00 ч.
Градски плоштад „Св.Климент Охридски“

• Промоција на книгата „Охридска писменост“ од проф.д-р Димитар Пандев;
• Oтворање нова етнолошка поставка на НУ Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј – Охрид

12.00 ч.
Куќа на Робевци