Отворена - Page 3 of 55 - OhridNews
Охрид чист како солза – на комуналците “прашинари” уште по една плата

17.04.20 20:35

Нашиот, и на целата цивилизација град, Охрид, да чукнеме во дрво, релативно добро се носи со актуелната глобална напаст – корона вирусот Ковид-19 Тоа, не може да биде случајно Н...

Колумна: Ак ме најдовте мене: бубрег давам, рутер НЕ

14.04.20 10:42

1104 2020 коронова год …еваа …Господова година Се будам збунат и тажен Прв пат во мојов краток короновски живот Додуша знајте дека не сум таков, дека се церекам нон ...

100хрид%

11.04.20 07:00

Охрид е наш, од него, од неа, твој, мој Охрид е: од дедовци и баби, од езерото, од бисери, од пастрмки, од рибари, од „Билјана платно…“, од лебеди, од црквите, од Самуилов...

Колумна: Круцијални прашања до министерот

07.04.20 07:00

Е така Шо сакат нека бидит јас си ги измив нозеве Чекав, чекав, од кризниот штаб да кажит шо со нозеве ама не можев појќе Си зедов шлајферица ги истружив ноктиве Море искри лета...

5G технологија: Зошто да не се грижите и што да направите ако сè уште се плашите од неа

05.04.20 14:36

Teoријата дека 5G технологијата има некаква поврзаност со ширењето на COVID-19, е на ниво на хипотезата дека Земјата е рамна Доколку сакате да обвините некоја технологија за шир...

Писма: Јас не го одбрав аутизмот, аутизмот ме избра мене…

02.04.20 07:00

Моето име е Зијад, имам 14 години, јас сум личност со аутизам Јас не сум болен! Имам семејство, брат Моето семејство е како и секое друго, многу ме сака, среќно е што сум дел од...

Видео+фото: Џабе ни се сите полициски часови, ако целата временска, анти корона, заштеда ја трошиме пред банките!?

31.03.20 13:34

Неверојано како лугето се држат на формалности кои се својствени за редовни состојби во одвивањето на животот! Како ги релативизираат работите! Прочитајте ги сите “мудрувања” на...

„Seni seviyorum kardeş Corona“

31.03.20 07:00

Еве јавно, при здрава свест и со морална одговорност им се извинвам на сите кои зврчат во турски серии шо досега сум ги напаѓал и вреѓал и сум велел дека се шупливи Се прошуплив...

Отворено писмо на Инфективното одделение Охрид за случајот со починатата пациентка од струшко: Ги почитуваме сите протоколи, а немаме минимум услови за работа

30.03.20 21:11

Повод случајот со починатиот пациент од село Татеши – Струга, и изнесениот став од страна на директорката на ЈЗУ Општа болница Охрид Во врска со починатиот пациент од село...

Текст посветен на мојата генерација

28.03.20 07:10

Повод: Иницијативата за откажување на државната матура Во ваква светска криза каде што се за што знаеме е доведено во неизвесност, ние се најдовме најпаметни матура да откажвиме...

Dr Batkoski pod artikli