Во последните 24 часа направени се 918 тестирања, а регистрирани се 104 нови случаи на Ковид-19. Оздравени се вкупно 539 пациенти, од кои 50 во Охрид, информира Министерството за здравство.

Во Скопје се регистрирани нови 53 случаи, Прилеп -13, Куманово-8, Кочани -6, Крива Паланка -4, Тетово-3 и Виница -3, Штип-2, Кавадарци, Крушево и Неготино по два, Струга, Битола, Гостивар-, Гевгелија, Радовиш и Свети Николе по еден.

Починати се 13 лица, четири пациенти од Скопје (78, 66, 71 и 68г), четири од Прилеп (80, 57, 80 и 50г), еден пациент од Велес (74г), еден од Охрид (67г), еден од Кавадарци (62г), еден од Пробиштип (72г) и еден пациент од Неготино (78г). Пациентите се починати во болнички услови.

Во моментов во Охрид има 399 активни случаи, а во Струга 204.

OhridNews