Петто јубилејно алтернативно културно-забавно лето на „Културолошка Иницијатива 5 до 12“ ќе започне на 23 јуни со еден од најголемите настани во претходните години во Охрид, а тоа е отвореното летно кино со автомобили, Summer Drive-in Cinema.

Jубилејно издание и нашата главна летна програма за 2023та година со 5 главни настани во симболот на нашето 5то јубилејно, алтернативно културно-забавно лето на „Културолошка Иницијатива 5 до 12“! Програмата ја сочинуваат добро познатите настани кои годинава ќе бидат надополнати со уште побогати содржини, велат од КИ 5 до 12.

Покрај главната содржина најавуваат и настани од off програма, настани објавени во 5 до 12, secret events организирани преку old school принципот со SMS пораки, настани до крајот на оваа календарска година!

OhridNews