СВР Охрид поднесе кривична пријава против 46-годишна охриѓанка, вработена како книговодител во ЈП Градски гробишта-Охрид, поради постоење основи на сомение за сторено кривично дело „несовесно работење во службата“.

Во текот на 2012 и 2013 година, пријавената во својство на книговодител била задолжена за водење на евиденции за сметки за гробарина по кои несовесно постапувала при што дозволила 47 сметки за гробарина, кои не биле спорни, да ги внесе во компјутерот како спорни со што предизвикала материјална штета на Јавнотото претпријатие и корист на старателите на гробните места во висина од 42.480 денари.

OhridNews