Центар за култура „Григор Прличев“

2021-03-13 19:00 - 2021-03-13 20:30

НУ Центар за култура “Григор Прличев” – Охрид / Народен Театар Охрид

ПРЕМИЕРА “Сирано” – според Душан Ковачевиќ, Режија Ѓорѓи Ризески,

Сабота 13.03.2021 година, Голема сала.

Претставата ќе биде изведена во Големата сала, согласно здравствените протоколи со ограничен број на публика!

Играат:
Директор: Горан Стојаноски
Бели: Никола Тодороски
Стефан Нос: Ивица Цонев
Ацо: Филип Кипровски
Пепи: Павел Маслов
Актер: Биљана Билаловиќ Вељаноска
Музичар од театарскиот оркестар: Ѓоко Алоски
Композитор: Алмир Бајрамоски
Аниматор: Африм Шакировски
Дизајн и Фотографија: Деана Андоновска
Изработка на сценско решение: Кирил Василев
Инспициент: Филип Ангеличин – Жура
Дизајн на светло: Борис Велјаноски
Тон: Митко Серафимоски
Видео реализација: Гоце Наумоски
Гардеробери: Линдита Мерко, Деса Лазороска
Реквизитери: Соња Крстаноска, Маријана Николоска
Сценски декоратери: Кире Ангелоски, Горан Георгиески, Ѓоко Китоски, Даниел Андрески, Љупчо Крстаноски

Картите по цена од 200 денари се пуштени во продажба на билетарата при НУЦК “Григор Прличев” – Охрид.

Телефон за резервации 046/261-063, 075/283-066,

Претставата ќе биде изведена во Големата сала, согласно здравствените протоколи со ограничен број на публика!