Центар за култура „Григор Прличев“

2020-11-18 18:00 - 2020-11-18 19:00

Оваа среда, 18 ноември, во центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид, премиерно ќе биде прикажан документарниот филм „Охридските пливачки легенди“ од Љупчо Паункоски.

Промоција на документарниот филм „Охридски пливачки легенди“

Филмот е посветен на четирите легенди на маратонското пливање: Нико Нестор, Климе Савин, Атина и Дики Бојаџи.

Проекцијата на документарниот филм „Охридските пливачки легенди“ во 18:00 часот.

Г.М.