Утревечер, завршува Научната и уметничка визита Охрид – 2019 , што втор месец се одржува во Куќата на Уранија – МАНУ во Охрид.

За крај на манифестацијата, одбрана е промоцијата на најновото дело на академик Таки Фити, претседател на МАНУ: “Улогата на фискалната и на монетарната политика во стабилизацијата на економиите”. Промотор на книгата е професор д-р Владимир Филиповски.

Nастанот е закажан со почеток во 20,00 часот.

OhridNews