Брод Александрија

2020-08-20 11:00 - 2020-08-20 12:00

На 20 август, четврток, ќе бидат промовирани три книги од д-р Павле Митрески: “Михајло Идворски Пупин” (Од Идвор до Вевчани), “Студии за Охридско – струшкиот регион” (4 книга) и “Српски документи 1890 – 1940)”.

Промотори ќе бидат проф. д-р Ѓорѓи Тоновски и м-р Димитар Смилески. Модератор на настанот, што ќе се одржи на бродот” Александрија” во 11 часот ќе биде Милчо Јованоски.

OhridNews