Вчера во 13 часот и 35 минути, на брегот на Дебарското езеро во месноста „Венец“, случаен минувач забележал стара експлозивна направа.

Подрачјето е обезбедено од полициски службеници а експлозивната направа безбедно била подигната од стручно лице од Дирекцијата за заштита и спасување. Било констатирано дека се работи за рачна бомба од италијанско производство која потекнувала од II Светска војна, информира СВР Охрид.

OhridNews