Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1906 тестирања, при регистрирани се 356 нови случаи на Ковид-19, оздравени се 587 пациенти, додека починаа 15 лица.

Од вкупниот број новорегистрирани случаи на Ковид-19 во Скопје се 171, Куманово-12, Тетово-19, Прилеп-15, Гостивар-6, Штип-7, Битола-4, Велес-10, Охрид-20, Струмица-8, Кавадарци-19, Струга-10, Кочани-2, Кичево-10, Свети Николе-1, Гевгелија-3, Неготино-3, Ресен-3, Крива Паланка-3, Радовиш-3, Берово-4, Делчево-3, Пробиштип-7, Виница-3, Демир Хисар-1, Кратово-1, Крушево-4, Македонска Каменица-1, Демир Капија-1 и Пехчево-2.

Починати се 15 лица, пет пациенти од Скопје (65, 64, 82, 60 и 66г), еден од Куманово (73г), три пациенти од Тетово (78, 36 и 61г), еден од Прилеп (69г), еден од Кавадарци (73г), еден од Кичево (51г), еден од Крива Паланка (79г), еден од Делчево (46г) и еден пациент од Кратово (59г). Од нив двајца се починати вон, останатите се починати во болнички услови, наведоа од Министерството за здравство,

Во моментов во Охрид активни се 387 слуаи, а во Струга 185.

OhridNews