Според статистичките податоци на МВР, во изминатото деноноќие на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници констатирале 65 прекршоци за неносење лична заштита на лицето: Охрид-13, Струга-15, Кичево-29, Дебар-08).

На прекршителите им се издадени платни налози за сторен прекршок по член 6 став 1 од Уредбата со законска сила за носење лична заштита на лицето заради спречување на ширење на заразната болест Ковид-19.

OhridNews