Владата на Република Словенија донесе одлука за задолжитечен 14 дневен карантин на сите лица што патуваат од Македонија, вклучително и за словенечките државјани.

Во образложението на одлуката се наведува дека истата се носи од превентивни причини поради зголемениот број случаи на Ковид 19 во нашата земја.

OhridNews