Температурата на Охридското Езеро се зголеми за половина степен во однос на вчера. Според утринските мерења на Управата за хидрометеоролошки работи – УХМР, темпаратурата на водата во Езерото изнесува 24,5 степени Целзиусови.

Според мерењата на УХМР, во месец јули просечната температура на водата во Охридското Езеро изнесува 19,8 степени Целзиусови.

Г.М.