Надвозник се урна во главниот град на Мексико во време кога метро минувало нa него при што загинаа најмалку 13 луѓе и над 70 се повредени.

Засега не се познати причините за трагедијата. Повеќе од пет милиони луѓе го користат метрото во Мексико Сити секој ден. Има 12 линии и 195 станици.

OhridNews