Охридското езеро и неговата природна убавина од секогаш биле инспирација за бројните вљубеници во природата. Нашиот сограѓанин, Љупчо Стојкоски- Лепи, познат екологист, по повод  Денот на езерото изработи видео запис. Подводните убавини на езерото, живиот свет, преубавото зајдисонце на брегот на езерото, се дел од видеото.

OhridNews