На меѓународниот натпревар за камерна музика, кој се одржа во Кавадарци неодамна, учениците од ОМУ „Методи Патче“ повторно меѓу најдобрите.

Виолинското дуо Деспина Белистојаноски и Павел Стоев, од класата на проф.Кирил Белистојаноски освои I награда.

Дуото Емилија Волканоска – флејта и Илија Волканоски – гитара, во класата на проф.Нина Момировска и проф.Александар Крстаноски, исто така освои I награда.

OhridNews