На одржаниот државен натпревар по англиски јазик во Скопје, охридската гимназија „Св. Климент Охридски“ во конкуренција на 18 средни училишта, повторно постигна одлични резултати.

Ученикот Павел Спростран под менторство на проф. Сузана Ристеска го освои третото место.

OhridNews