Со децении заштитен знак на одбележувањето на празникот Водици во Охрид е братскиот скок во студените езерски води на Јован и Климе Лотески. Ниту пандемијата од Ковид 19 не ја прекина оваа нивна убава традиција.

По една година пауза (минатата година скокаа на Сараиште), братскиот скок повторно беше изведен.

Браќата Лотески ја продолжија децениската традиција

Г.М.
Фото: Емил Јовановиќ