СКУП Македонија, невладина и непрофитна организација чија цел е да го унапредува, поддржува и поттикнува истражувачкото новинарство, неодамна изработи краток документарен филм за стандардот на македонските студенти и условите во кои тие живеат и се образуваат.

„Условите се на едно незавидно ниво, еве, чист пример – денес немаше топла вода, се бањав со ладна вода. Храната е исто под стандардот, доста лоша е, и од аспект на хигиена можам да се пожалам дека условите се очајни“, вели „Александар“, студент кој живее во домот „Гоце Делчев“. Како изднината на земјата гледа на условите во студенстките домови во земјава, погледнете во документарниот филм на СКУП Македонија:

OhridNews