Членовите на нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид и оваа година за Стара нова година ја најавија на необичен и атрактивен начин. Со Василичарски оган под вода тие од Охридското Езеро им ја честитаат Стара нова година и Василица на православните христијани.