Значително опаѓа бројот позитивни и суспектни на коронавирусот се лекуваат на инфективните одделенија низ земјата. Пример за тоа е Ковид центарот во Охрид, каде во моментов се лекуваат 5 пациенти со коронавирус. Исто толку пациенти со Ковид 19 се лекуваат и во болницата во Струга.

На инфективните оддели низ земјава во моментов се лекуваат 206 пациенти позитивни и суспектни на коронавирусот, од кои 126 во Скопје, соопшти Министерството за здравство.

OhridNews