Британската фармацевтската компанија АстраЗенека ја стопираше клиничката студија за вакцина против коронавирусот. Причина – кај едно од тест-лицата настапиле здравствени проблеми. Порталот за вести од областа на здравството “Стат Њус“, повикувајќи се на портпаролка на компанијата, дури јавува за тешки несакани дејства кај лицето., пренесува “Дојче Веле”.

Привремено стопирање на студијата е рутинска мерка во вакви случаи, за темелно да се истражат евентуалнире болести кои можат да настанат при создавање на вакцината, соопшти британската фармацевтска компанија.

OhridNews

Извор: “Дојче Веле” “Дојче Веле”