Согласно последната одлука на Владата за ограничено движење за време на празничниот  викенд, утре, недела, во 11 часот почнува продолжен полициски час, кој ќе трае до вторник до 5 часот утрото. Но, охриѓани и гостите можат да бидат спокојни, затоа што и овој карантин викенд ќе има бесплатна достава на храна и пијалаци до домовите.

Дисконт Рај ќе врши достава на пијалаци во периодот од 09 до 19 часот.

Нарачки може да се направат на следните телефони: 075-231-077 / 075-261-303 / 070-213-166. – информираат од Дисконт „Рај“.

Изборот на пијалаци во Дисконтот „Рај“ е исклучително голем, а повеќе информации за широката понуда може да добиете на следниот  ЛИНК.

Останете дома и почитувајте ги препораките на здравствените власти, а Дисконт „Рај“ е секогаш тука за Вас. – порачуваат од најголемиот дистрибутер на пијалаци во регионот.

И маркет „ВИПС“ ќе врши бесплтана нарачка на производи до домовите за време на продолжениот полициски час, која е бесплатна доколку вредноста на нарачката да изнесува минимум 500 денари.

Нарачките на 24 и 25 мај, недела и понеделник, ќе се вршат од 09 до 19 часот, на следните телефони: 070 968 256, 070 261 664 и 070 331 414.- информираат од маркет „ВИПС“.

Достава за време на полициски час врши и „ЈАМИ Маркет“. Истата е бесплатна, а услов е минималната вредност на нарачката да изнесува 500 денари. Нарачки може да се вршат на тел.: 070 302 880.– информираат од „ЈАМИ Маркет“

OhridNews