На програмата на Охридско лето денеска се два концерти.

Од 17 часот во сцрквата Св. Софија, ќе се одржи завршен концерт од меѓународниот семинар по пијано и виолина, виола и камерна музика на кој ќе настапат Емилио Перцан, виолина, Македонија 
и Гулијева Тамила, пијано, Азербејџан.

Со почеток во 20.30 часот, исто така во црквата Св. Софија, концерт ќе одржат Александер Рамм, виолончело и Ана Одинцова, пијано – Русија.

OhridNews