Во организација на НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид, а во соработка со Природонаучниот музеј на Македонија – Скопје, на 20-ти септември, среда, ќе се одржи тематска изложба “Живи фосили и ендемити од Охридското Езеро“.

Изложбата ќе биде отворена во 12.00 часот во Изложбениот салон на Центарот за култура, а ќе биде поставена до 06.10.2017 година.

Влезот е слободен!

OhridNews