Министерството за економија во рок од два месеци до владата треба да достави Предлог за изменување на законот за трговија за укинување на времето за продажба на алкохол и укинување на ограничувањето, односно забраната на продажба на алкохол во киосци, за кои ќе се издава лиценца.

Ова доаѓа на иницијатива на бизнис секторот од посетените компании во рамки на проектот „Учиме од бизнис заедницата“, информира министерството за економија на 41-та седница на Владата, што се одржа денеска.

Со постоечкиот закон алкохол во продавниците на зима се продава до 19 часот, а во лето до 21, додека во киосците е забранета продажба на алкохол.

OhridNews