Абре арам да му е на тој шо измисли да се менвит сатот во 3 да го клајш 2. Аир да не видит. Пролиф на раскрсница да го фатит и на родителска да прднит. Па на шо личит бре ова. Станав во 3 за да го менам ко шо рекоа и око не склопив до сабајле. Ам напрај го сабајлето пример во 10 да го местиме 9. Пример. Ко ќе сум разбуден, а не вака. На шо личит ова?

Ај шо станав наместив сатот таман задремав и ми ојде умот на еден пост на ФБ: “Арам да им е шо напрајја вака. Немојт чоек ни свое мислење да искажит. Почнаа да апсат.“ И во право се. Ми се вознемири душата. Ќе ми пукнеше душата. Пак уште пиши пријави за ширење омраза, расистички и ксенофобичен материјал, загрозување на сигурност, бла бла бла….

Е навистина чоек да немојт свое мислење да искажит. Абре да не мојт чоек да искажит свое мислење дека сакаш некого да обесиш, дека сакаш двоглед челото да му го напрајшсо пиштолче, па да помислиш и да искажиш свое мислење во сообраќајка да окинит….страшно. И шо сега ак речам на ФБ: – ајде да ти ја силуваме цела фамилија – то ќе е ширење на омраза или едно обично мислење??? Или пак – соберете се сите во 5 да ојме на еди кој си да му ја запалиме куќата, да ги обесиме сите на гредите…..

Шо е то? Е така. Изразвење на едно мислење просто во една демократска држава дека куќата е стара и немојт чоекот да ја реновират и цела фамилија се секират па ние да им ги скратиме маките. И сега за овие примери да јајш кривична пријава за ширење на омраза не е најглупа работа? Абре остајте ги луѓето слободно да мислат и да се изразват дека сакет да убивет не туку ги апсите.

Остајте ги да кажвет паметни работи ко шо кажа Аце Коцевски таткото на Велес. Убо рече чоекот и кажа нешто шо јас појма немав да е така. Рече дека на депонијата во Велес било хаос, не се водело сметка , дека имало таму и кучки и кучиња, дека многу чурело, народот се труел…..

Рече и се посра ама мене ме спаси. Абе ако јас немам појма дека велешани се трујат, ко шо рече тој, тој немат појма дека јас од секош сум сакал да живеам во Велес. Ама ова историско откритие на Ацета кое е за Нобелова Награда, ми го спаси животот зш јас живеев во заблуда мислејќи дека во Велес од секош наместо отрови се ширит чист кислоротд. Си го сакам Ацета.

Ме бендиса. И то ме бендиса шо рече дека тој како градоначалник одма, хитно, за само два месеци реагирал и работата почнала да се санирвит. Ги нападна чоекот од комуналното во Велес дека тие се криви за то. И така си е. Зш тој е градоначалник на Велес, а комуналното од Велес геогравски, фактички и практички подпадвит под атарот на село Свирипичино кое пак припаѓат на Рума до Белград. Комуналното од Велес не е под раководство на Ацета, Аце не редит директори на оштински јавни претпријатија….то го прајт Минхаузен. Аман Аце досреди го Велес уште похитно за 4-5 години и да ми кажиш да дојдам да ти ја дам Нобеловата и да се преселам во Велес.

Ам така де. Не само да се трчат. Не да се залетвит. Шо се залетвите одма Грујо да го напикате зад решетки? Чекајте бре имајте разбирање. Чоекот имат недозавршени работи. Тој две викат ама според мене појќе се. Не туку дупите мечката. И самиот рече дека зш е пратеникот ако сега ојт да прајт клавир концерт НСС(еверна)РМ ќе имат голема штета.

Абре остајт те го чоекот да ја дозавршит работата да ја досјебит државава. Зш види….Кољо не кримимналец кој онај шо продаваше марула и праз па го опнавте одма. Тој морат да лежит зш немаше чоекот фискална па ја имат државава оштетени со огромен данок.

И сега кај мојш да го споредиш она шо го напрај овај земјоделски екстремен мафијаш со она шо го напрај Кољо? То од Кољо шо натрти цела држава дан е поголемо од аждајата со марули?А? Па во споредба со него Грујо е вагинален дим во сјебјевење на државава.

Е ова е ширење на омраза. Не она горе шо го наведовме. Одложете му начоекот некој месец зш например требит да ги доцепит дрвата за зимава. Само шо купи зелка вие одма барате затвор. Абре Зајко…..кој ќе го клајт расолот за ова година? Боркица? Не бре брате. Зато Зоране заложи се да му се одложит казната за неколкунаесет години зш не е еден расол за редење. Тој додуша напрај расол од држвава ама друго е расол за со топла ракија, а друго е расол од држава. Можда ак го остајте ќе ја дозавршит работата со расолот и ќе си излезит спонтано решение. Пак ќе сме СРМ, ама како Северна Расолна Македонија. Придружи се и ти Зајко на расолот од Груја. Ионака спремаш амнестија таман ќе го доспремите ти Кољо еве сега и со Мијалков. Уз топла ракија. И допрајте не` тројцата македонски расол.

ЏИМИ

*Ставовите изнесени во рубриката Писма-Колумни се ставови на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите