Погласно масјтореееее нека рскаааат: “кафеави кафеавии очи најубавииии…..“ леле леле леле…..го чу го чу…..Абе да ти се прднам на СЗО на инфектолози, во епидеимолозите…..мајсторе мајсторе…виртуелно виртуелно ама ај опнија…..“….Суки бре Суки наш никој ништо не ти можиттттттт..“ па па па.

Ај да ни е здрав и жив го добивме нашиот Чак Норис шо го уби во коронана. Дали виде, како смело, гордо испраен, санќим, Џорџ Кастриоти рече: “ вирусите, коронот, ја немат вече го убивме. Од денешната ден тој е мртва.“ Јес јунаку наш. Абре среќен сум, возбуден и намовнат. Го гледам вака.

Слика ми идат, Суљо станвит сабајле, во едната рака бел чаршав со црвена флека, ако била крв, или можда беше кафеава слика, невидов јасно, суратите озарен, во другат рака сабја и го дупит во коронот. А коронот се вртит се мачит и издишвит : ах Суљо heroi botëror, оооо Суљооо хероју светски. Победи чоекот. Светски херој стана. Е шо ти прајт тазе крофне и крв на бел чаршаф. Или крв или…..И шуќур шо заврши празников сега гарант ќе тргнит на турнеја за да го убиват коронова. Гарант прво кај шоку Трампи Пер Тупеви, па Шпанија, па …

Тук тој дур патуват да се разбериме една работа. Избори. Да да избори. Морат да се имат. И јас сум за избори. Со карантинов некако трпам, ама без избори икрено да ти кажам незнам дал ќе преживеам. А и зш да немат ко сега го немат коронава. Од ко го убија него мојме и да гласаме.

Е таман кај шо спомнав гласање. Прв мој предлог. Да им се прдниме на партиските листи. Да да. Ќе ја зејме она пајнцана од УЕФА шо влечет парој. Џанк внатре имиња на политичари. Кој ќе се фатат нека се фатат. Од нив да се напрајт влада е тек после то ние да излезиме да гласаме. Да гласаме за име. Да бе. Нек се клает две опци за гласање. СДСМ и ВМРО. Без разлика од која партија се ние само да ги крстиме.

Зш не за друго. Преку кастриотов ми е за партии да гласам зш освен бојата на гласот шо е поинаква текстот од гласот е исто 30 години. Шо кој вагиналне материне да се тепаме меѓу нас. Нек се тие од барабанот на власт дур умрат дур се накрадат дур пукнет од крадење ние само името да им го гласаме. Не така? После дај друго дете од барабанот.

Само едно требит да расчистиме. Јас преземам обврска. Че ја седнам Шоку Амети…како зш. Тој обавезно ќе е со 100 ливчиња во пајнцата…можда сите тој ќе прајт сама влада незнам. Е зато седви овде на масав, имаш месец дена и 5 хамери. И кажи шо сакаш од нас. На ЉуБча и Доста и побара десет точки доби 110. Зато седви овде скостисе, нати алкахолен фломастер и пиши шо уште сакаш.

Напишав за 3 дена. Абре пиши запусти се кави 3 дена. Реков 30…., думај , пукни од пишење ама тргни црта. До знам до кај ќе ни влезит. Сам тргни црта. Зш не се најде јунак, како бато Реџо шо го уби коронава, во ниедна влада да ти го тргнит цртата. Абре види го……мори пријатељ моја, реди све, и дупење на народот и преку лебот не една две погачи, ама аман брат тргни црта. На нашиве му се тресит раене ко че седнат со тебе. Користија сите хамери. Ајде уживај. Ама амаааан….тргни го цртата.

Ама маската на гласање немат тргање. Никако. Со посебна уредба то да се регулират. А за секој случај да немат злоупотреба на идентит под хитно, уште вчера, да се почнит со нови лични карти со слики со маска. Како ам. Како? Не бе брат немат потреба за политичарите и кандидатите од барабаните посебни уредби за маски. Тие и да сакет неможет да ги извает. Уште од првите избори тие зашвајцоваа маски на лицата и не ги ваѓет. Е од ко ќе бидат избрани од ко ќе ни го начукет некој со шлајферица нека им ги извајт ак сакет. Ама знам дека не сакет.

Финансиски? Најлесно. Како шо рече она министеркана дека многу ни се парите зш не работет кафаните и немат кај да ги трошиме. Така да мене по исплатливо ми е калешко со пари да го бришам после тотолење одколку бензин да трошам за да одам г`с папир да купам. Да бе.

Дури јас искрено да ти кажам како предлог би го дал и следното: Мојме да ојме како сакаме да гласаме, без да се придржвиме на некакви си мерки, а карантинскиот пишман аџија, Чулев, кој е самостален референт министер во ДООЕЛ НСРСМ, кај друарите и од вибер го дилите, сите да не прогласит дека сме во лоша психичка состојба. А? Шо викаш ти?

ЏИМИ

*Ставовите објавени во рубриката Писма-Колумни се гледиште на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите