На денот на последниот концерт на Тоше Проески, 5 октомври, вечерва на Гумење ќе се одржи концерт „Со љубов за Тоше“.

Пред спомен куќата „Тодор Проески“, во Крушево, на вториот по ред концерт ќе настапат „Фрајле“, Бојан Маровиќ, Александра Јанева, Димитар Андоновски, Славица Ангелова, Мите Стоилков, Александра Трајческа, Никола Зацески, Зоран Илиев и „Инвиктус бенд“.

На концертот ќе ги пееме неговите безвременски хитови – „Со љубов за Тоше“, најавуваат од тимот „Krusevo Advisor“.

OhridNews