Победник на Охрид Ултра-Треил 2021 Константинос Јанопоулос – со неверојатно време од 11:44:01 за незгодната стотка на OUT, а втор финишираше Иван Радев од Македонија со време 13:27:22, а за две секунди побавен беше Томас Кик од Словенија со време од 13:27:24 Стартот на најголемата носечка трка на маратонот беше синоќа точно на полноќ од Кеј Македонија.

 

Во 66 километарската трка „Галичица ултра “ со 3200 метри искачување прв финишираше охриѓанецот Дејан Ангелоски со време од 6:09:09 , а второ пласиран е Даниел Крстуловиќ од Хрватска со време од 6:59:38 стартот на оваа трка беше од Св. Наум утринава.

 

 

K.A.