Во рамки на фестивалот ”ОХРИД ТЕ САКАМ“ денеска концерт ќе одржи пијано дуото Гелебешеви.

Ќе ги изведат најпознатите унгарски танци од  германскиот композитор, пијанист и диригент Јоханес Брамс, Валс од Маскарадата од Арам Хачатурјан и 6 пиеси од Сергеј Рахмањинов.

Концертот ќе се одржи во големата сала на Општина Охрид со почеток во 19:00 часот.

Ohridnews